تولید پودر سوخاری یک فرآیند ساده ولی در هین سادگی دارای پیجیدگی های خاص خود است. یک واحد تولیدی به راحتی با خرید لوازم و دستگاهای تولید نان میتواند از ظرفیت آن برای تولید سوخاری نیز استفاده نماید. ولی وقتی صحبت از تولید مکانیزه و صنعتی میشود و بحث تولید به میزان خاصی در روز متوجه میشوید که تولید از طریق ماشین آلات روزمره غیر تخصصی بسیار هزینه بر و در عین حال سخت و پیچیده است.
در گذشته شرکت های تولید فرآورده های گوشتی که یکی از مصرف کننده ها عمده پودر سوخاری بوده اند از ضایعات بعضا غیر بهداشتی نان موجود در بازار استفاده میکردند ولی با گذر زمان و همچنین پیگری های مستمر سازمان غذا و دارو کم کم واحد های تولید پودر سوخاری در ایران تشکیل شدند. و در ادامه با ورود ماشین آلات پیشرفته تولید شنسل و ناگت کم کم تولید پودر سوخاری پوششی در ایران شکل گرفت.
در طراحی خط تولید پودر سوخاری نکات بسیار مهمی وجود دارد که در ذیل به گوشه ای از آن اشاره میگردد
1- ظرفیت اسمی مورد تقاضا
2- متراژ سالن تولید ( بعضا دوستان ظرفیت تولید به عنوان مثال 1 تن در هر شیفت را اعلام میکنند ولی ظرفیت انبار، سالن تولید متناسب با این حجم از تولید را نداشته و با نصب دستگاه های یک تن در شیفت به مشکل روبرو میگردند
3- نوع سوخاری مد نظر تولید
تجربه و پیشنهاد بنده به دوستان سرمایه گذار این است که بهتر است برای هر نوع پودر سوخاری یک خط تولید مد نظر داشته باشند. این نکته بسیار مهم است که در تولید انواع مختلف پودر سوخاری درون محصولی به علت آسان تر بودن روش تولید ملاک انتخاب خط حجم تولید است این بدان معنا است که هرچه حجم تولید بالا تر هزینه تمام شده هر کیلو تولید سوخاری کاهش و بطبع سود حاصله و رقابت در بازار نیز بهتر خواهد بود و در تولید انواع سوخاری پوششی ملاک انتخاب علاوه بر حجم تولید کیفیت تولید است. در اینجا بهتر است مبحث تولید اقتصادی را مطرح کنیم تولید اقتصادی سوخاری به ازای هر نفر پرسنل شرکت میزان 100 کیلو است به عنوان مثال اگر در شرکت شما نیاز به پرسنل معادل 20 نفر باشد پس ظرفیت تولید شما در هر شیفت باید معادل 2 تن در شیفت باشد یعنی اگر شما کمتر از 2 تن در شیفت تولید کنید 100 در صد دچار ضرر خواهید بود. پس در اینجا این نکته بسیار واضح و روشن است که اگر به وسیله مکانیزه کردن خط تعداد پرسنل خط تولید خود را کاهش دهید میتوانید در طول یک ماه درآمد قابل توجهی از این طریق داشته باشید.
خط تولید پودر سوخاری ساده
خط تولید پودر سوخاری رنگی
خط تولید پودر سوخاری ژاپنی (پانکو)