menusearch
matita.ir

روش‌های ساخت کف پله چوبی چیست؟ و کدام یک بهتر است؟

قبلی
ماتیتا بی رقیب و بی همتا
ماتیتا بی رقیب و بی همتا
مشاهده
طراحی و اجرای و مشاوره در ضمینه خطوط تولید انواع پودر سوخاری
طراحی و اجرای و مشاوره در ضمینه خطوط تولید انواع پودر سوخاری
مشاهده
طراحی و اجرا انواع پله ها فلزی (مستقیم، L شکل، دوار، خم، کنسولی، پیش ساخته و ماژولار)
طراحی و اجرا انواع پله ها فلزی (مستقیم، L شکل، دوار، خم، کنسولی، پیش ساخته و ماژولار)
مشاهده
خشک کن دوار rotary drum dryer
خشک کن دوار rotary drum dryer
مشاهده
خشک کن تخت FLUIDIZED BED DRYER
خشک کن تخت FLUIDIZED BED DRYER
مشاهده
اتاق پخت رنگ الکترو استاتیک
اتاق پخت رنگ الکترو استاتیک
مشاهده
۱۴۰۰/۶/۳۱ چهارشنبه
(0)
(0)
روش‌های ساخت کف پله چوبی چیست؟ و کدام یک بهتر است؟
روش‌های ساخت کف پله چوبی چیست؟ و کدام یک بهتر است؟

منبع متن سایت : www.ichoob.ir

 

ساخت کف پله چوبی به روش‌های مختلف انجام می‌شود. با توجه به استفاده از فلز برای ساخت پله‌های داخل و خارج ساختمان، در این سال‌ها استفاده از کف پله چوبی برای این پله‌ها رونق زیادی گرفته است. پوشش پله‌های فلزی و سیمانی یکی از کارهای مرسوم در ساختمان‌های مدرن است.

بسیاری از سازندگان در مرحله ابتدایی ساخت، اسکلتی از جنس فلز برای پله می‌سازند و پس از اتمام مراحل ساخت ساختمان به یکی از نجارها سفارش ساخت کف پله و یا پوشش کامل پله با چوب را می‌دهند. البته پوشش پله با چوب محدود به پله‌های فلزی نیست و در پروژه‌های بازسازی برای پوشش پله‌های سنگی و سیمانی هم از چوب استفاده می‌شود.

در این نوشته در مورد روش‌ها و بهترین مواد برای ساخت کف پله چوبی با شما صحبت خواهیم کرد. در مورد معایب و مزایا هر یک از این روش‌ها هم توضیح خواهیم داد. با ما در ادامه همراه باشید.

 

 

 

روش‌های ساخت کف پله چوبی

روش های ساخت کف پله چوبی

روش‌های ساخت پله متفاوت هست. شما می‌توانید از هر ایده‌ای برای ساخت کف پله چوبی بهره بگیرید. نکته اینجاست که کدام یک بهتر است؟ کدام روش ساخت کف پله برای داخل ساختمان مناسب است و کدام روش برای بیرون از ساختمان پیشنهاد می‌شود؟ همچنین کدام روش را به شما پیشنهاد نمی‌کنیم؟! پس با ما همراه باشید تا این تجارب ارزنده را از دست ندهید.

 

تخته سلایی پرسی

کف پله چوبی

روش های ساخت کف ل

 

در این روش از یک کلاف چوبی از جنس چوب‌هایی مانند نراد، بلوط راش و … ساخته می‌شود. در داخل کلاف از همان چوب یا چوب ارزان‌تر به‌عنوان مشبک داخل استفاده می‌شود و بر روی کلاف تخته سلایی و بر روی سلایی روکش (بلوط، راش، گردو، ملچ، ون و …) پرس می‌کنند.

از این روش در سال‌های گذشته زیاد استفاده می‌شد. به‌واسطه زمان‌بر بودن ساخت و هزینه بالای اجرای آن، کمتر استاد کاری از این روش استفاده می‌کنند.

با توجه به ورود صفحات چوبی جدید به صنعت چوب ایران و امکان اجرای سریع‌تر و با کیفیت‌تر کف پله چوبی، استفاده از این روش توصیه نمی‌شود.

 

 

استفاده از ورق ام دی اف روکش لمینیت!

کف پله چوبی

این مورد یکی از شاهکارهای برخی افراد به‌اصطلاح نجار است. برخی نابلدها (سودجوها) از بی‌اطلاعی مشتری سوء استفاده می‌کنند و ورق MDF لمینیت شده را از چهار طرف PVC و به اسکلت پله پیچ می‌کنند!

یک نجار حرفه‌ای به هیچ عنوان تن به انجام این کار نمی‌دهد. مشتری باید بداند نجاری استانداردهای مشخص و درستی دارد و نباید با این ایده‌ها و نظرات، ارزش نجاری را زیر سؤال برد. هرچند که بین نجاری و ام دی اف کاری فرسنگ‌ها فاصله است.

چرا نباید از ام دی اف روکش لمینیت به‌عنوان کف پله استفاده کرد؟

۱- ورق ۱۶ میل MDF در برابر فشار رفت و آمد زیاد توان ندارد. اگر در پله‌های پر تردد از این ورق‌ها استفاده شود، به‌مرور زمان دفرمه خواهد شد.

۲- روکش لمینیت پرس شده روی ورق MDF بسیار لغزان است. اگر کسی با جوراب از روی این کف پله‌های غیراستاندارد عبور کند، احتمال آسیب دیدگی بسیار بالاست.

۳- ام دی اف در برابر آب و رطوبت بسیار ضعیف هست و برای کف پله‌ای که همیشه نیاز به تمیز کاری دارد، توصیه نمی‌شود.

 

 

اسلب چوبی برای کف پله

 

 

اگر دسترسی به اسلب خشک چوبی دارید استفاده از این ورق‌ها را برای ساخت کف پله در ذهن داشته باشید. ضخامت ۳ تا ۴ سانتی‌متر برای ساخت کف پله توصیه می‌شود. اگر چوب خشک و تمیز و عاری از هرگونه لارو و موریانه باشد، به جرئت می‌توان اسلب را یکی از زیباترین روش‌ها برای ساخت کف پله دانست.

البته این زیبایی هزینه بیشتری را برای شما در پی دارد، زمان‌بر هست و اگر نتوانید چوب سایز مناسب آن را پیدا کنید، پرتی بالایی هم خواهید داشت.

 

 

استفاده از تخته‌های چوب طبیعی

 

 

اگر دسترسی به چوب بری‌های فعال داشته باشید، می‌توانید چندین ماه قبل از شروع پروژه ساخت و اجرای پروژه به آن‌ها سفارش دهید تا بر اساس نیاز شما کف پله را با توجه به‌اندازه مور نیازتان از گرد بینه درخت برش نمایند. در تصویر بالا نمونه‌ای از تخته چوبی بلوط برش شده برای کف پله چوبی را مشاهده خواهید کرد.

این تخته‌ها پس از برش کاری در کارگاه به مدت ۵ ماه نگهداری شد تا خشک شود. اجرای این پله‌ها بسیار آسان است و نیاز به انجام مراحل خاصی ندارد.

تخته‌ها قبلاً کمی بیشتر از عرض پله در چوب بری برش شده‌اند. حال باید آن‌ها را در طول موردنظر برش کرد. سپس رنده و گندگی و ابزار زنی و سنباده کاری و اجرای روغن گیاهی مخصوص چوب…

به همین سادگی کف پله ساخته می‌شود. برای اجرا هم باید بر اساس نوع سازه و شرایط کار مراحل را پیش برد.

 

ام دی اف خام با کلاف چوبی

برخی اساتید از ام دی اف خام استفاده می‌کنند. این شرایط کمی بهتر از ام دی اف روکش لمینیت هست. در این روش ورق MDF از چهار طرف با چوب کلاف می‌شود. سپس روی آن روکش چوبی پرس می‌شود. البته برخی اساتید دو ورق ام دی اف را به‌صورت دوبل پرس می‌کنند تا مقاومت کار بیشتر شود.

در این سبک از نظر ظاهری هیچ اثری از MDF نیست و کاملاً چوب طبیعی دیده می‌شود. همچنین می‌توان انواع رنگ مخصوص چوب را بر روی آن اجرا کرد. برای جلوگیری از انتشار گاز مواد شیمیایی‌ام دی اف در فضای خانه و جلوگیری از نفوذ رطوبت از زیر کار پیشنهاد ما پوشش زیر کف پله با رنگ است. با این روش راه‌های تنفس ام دی اف را می‌بندید.

به خاطر مضرات MDF بسیاری از علاقه‌مندان به چوب علاقه‌ای به استفاده از این روش ندارند. پس به دنبال روش‌های پیشنهادی دیگر باشید.

 

کف پله با چوب چند لایه پرسی (پرس گرم)

در این روش الوار یا تخته چوبی برش می‌شود و تخته اصلی به برش‌های نازک‌تری (بین ۸ تا ۱۰ میلی متر) تبدیل می‌شود. سپس این برش‌ها به‌صورت تار و پودی با پرس گرم پرس می‌شوند و یک تخته با ضخامت ۳۰ میلی متر به دست خواهد آمد. برای ساخت این پله‌ها معمولاً از چوب کاج (نراد- روسی) استفاده می‌شود. البته می‌توان رویه چوب را از نوع بلوط و دولایه زیرین را کاج در نظر گرفت.

در کف پله، مغز (لایه وسط) و رویه، چوب کاملاً طبیعی هست. مقاومت تخته‌های پرس شده بسیار بالاست و به‌سادگی خم یا دفرمه نمی‌شوند.

نکته بسیار مهم در این روش دقت در انتخاب چوب است. چوب باید خشک باشد. اگر چوب خشک نباشد، مطمئناً بعد از نصب و روشن شدن بخاری و شوفاژ با دردسر ایجاد ترک در چوب دست و پنجره نرم خواهید کرد. در پروژه‌های زیادی این مشکل به وجود آمده است.

به همین منظور استفاده از این روش هم توصیه نمی‌شود و در صورت اصرار مشتری، بهتر است موارد منفی انجام این کار را توضیح دهید.

 

استفاده از صفحات فینگر جوینت برای کف پله

صفحات فینگر جوینت هم نوع دیگری از صفحه‌های چوب طبیعی موجود در بازار ایران هستند. تولیدکننده ورق‌های فینگر جوینت ورق‌هایی مخصوص کف پله چوبی هم تولید می‌کنند. این ورق‌ها از چوب طبیعی ساخته می‌شوند و درصد ایجاد ترک در آن‌ها بسیار پایین است (بستگی به کیفیت تولید دارد).

ساخت و اجرا و رنگ کاری این ورق‌ها بسیار آسان است و درصورتی‌که طرح شکل ظاهری این صفحات موردپسند شماست، می‌توانید از این ورق‌ها استفاده کنید. پس از اجرا هم یک لایه روغن گیاهی روی کار اجرا کنید و لذت ببرید.

 

 

استفاده از ترموود برای کف پله!

برخی دوستان از ترموود برای کف پله در داخل ساختمان استفاده می‌کنند! بنا به دلایل بسیار زیاد که توضیح آن بسیار طولانی خواهد شد، از ترموود برای کف پله داخل ساختمان استفاده نکنید. البته در هیچ جای دنیا از ترموود چه برای کف پله در داخل خانه و چه در بیرون خانه استفاده نمی‌شود! اگر هم استفاده شود، ترمو چوب‌هایی سخت‌تر از چوب درخت کاج است.

تصاویری که در ایران به‌عنوان ترموود در کف حیاط منتشر می‌شود، مربوط به هاردوود هایی مانند ایپه است. یا ترمو چوب‌های سخت که به‌مراتب مقاوم‌تر از چوب‌های نراد، یولکا و ساسنا هستند.

ایده پردازی‌های من‌درآوردی برخی مجریان و اصرار آن‌ها بر درست بودن کارشان عجیب است.

 

 

استفاده از پلای وود و تخته‌های چندلایی چوبی

اگر از اساتید حرفه‌ای اجراکننده پله چوبی بپرسید، استفاده از ورق پلای وود را یکی از بهترین و مقرون به‌صرفه‌ترین روش‌های ساخت کف پله می‌دانند.

روش کار ساده هست. پلای وود را در اندازه موردنیاز برش کنید، روکش چوب را روی آن پرس و برای نصب آماده کنید.

روش اجرای کار مانند ام دی اف خام هست؛ اما با توجه به اینکه در پلای وود معایب ام دی اف را ندارد، ضد آب است، ترک نمی‌خورد، بسیار قوی است، دفرمه نمی‌شود، قیمت مناسبی دارد و … می‌توان از آن به‌عنوان یک گزینه مناسب نام برد.

مخصوصاً اگر روی کار روکش سه میل پرس کنید، زیبایی و کیفیت کار بیشتر خواهد شد.

 

 

 

رنگ مناسب کف پله چیست؟

همان‌طور که می‌دانید پوشش‌های زیادی برای چوب وجود دارد. سیلر و کیلر و نیم پلی استر یکی از روش‌های رایج برای پوشش کف پله چوبی در فضای داخل ساختمان هست. البته می‌توان به‌جای نیم پلی استر از روغن جلا خودرویی هم استفاده کرد تا مقاومت بیشتری داشته باشد.

پوشش‌های فوری و روغنی دو عیب بزرگ دارند:

۱- این پوشش‌ها دارای مواد شیمیایی هستند و بوی رنگ و گازهای رنگ تا مدت‌ها در فضای داخل خانه باقی خواهد ماند.

۲- در صورت پرتردد بودن فضا و از بین رفتن رنگ کف پله، مجبور هستید هزینه زیادی صرف تعمیر و بازسازی رنگ پله نمایید.

 

رنگ گیاهی مخصوص چوب:

راهکار دیگری برای پوشش و رنگ پله چوبی وجود دارد و آن استفاده از روغن گیاهی مخصوص چوب است. روشی که سال‌های سال است در کشورهای پیشرفته مورداستفاده قرار می‌گیرد و سریع‌ترین و ایمن‌ترین راه برای رنگ کاری چوب در داخل و خارج ساختمان است.

درواقع استفاده از سیلر و کیلر و نیم پلی استر سال‌های سال است که به فراموشی سپرده شده است.

 

امیدواریم این نوشته مورد توجه شما قرار گرفته باشد. لطفاً شما هم تجربه و روش خود برای ساخت کف پله را با ما در قسمت دیدگاه‌های همین نوشته در میان گذارید.

 

منبع متن سایت : www.ichoob.ir

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر